​Tyskland

​​

Harzen

4-dages tur med besøg i drypstenshuler, sølvmine, togtur til Harzens højeste punkt, Klokkespillet i Goslar mv.

Berlin

Berlin er en spændende storby med over 4 mio. indbyggere. Overalt er der nyt at opdage. Berlin er en rejse værd, da man i byen desuden oplever historien "live". Berlin byder på alt lige fra historiske monumenter til moderne bygningsværker og sejlture mv.

​​

1. dag

Vi kører gennem Danmark og Tyskland til Berlin med ophold ved grænsen.

Vi starter med at besøge nogle af Berlins seværdigheder:

Det høje fjernsynstårn, "Unter den Linden", Brandenburger Tor, Berlinger Dom, Det røde rådhus, Alexanderplatz, verdenstidsuret. m.m.

​​

2. dag

Vi besøger Checkpoint Charlie samt museet, og Europa Centret, et kæmpe shoppingcenter med mange forretninger, restauranter og caféer, hvor man har mulighed for at slappe af og beundre klokken med den flyvende tid, som er et virkeligt teknisk kunstværk. Dagen afsluttes evt. med et teaterbesøg.

​​

3. dag

Vi sejler en tur på floden Spree.

Rhinen

Det store klassiske feriested i rejselandet Tyskland. Romantik og livsglæde præger Rhinlandet med de utallige borge, borgruiner og slotte, samt de hyggelige gamle byer og vinbjerge. Desuden er Rhindalen begunstiget af et mildt klima. En sejltur på Rhinen er en oplevelse i særklasse.

1. dag

Afgang mod Tyskland. Vi kører via Padborg, Hamborg (frokostpause undervejs for egen regning), videre over Frankfurt til den verdensberømte Rhinby Rüdesheim. Ankomst ca. kl. 22.

​​

2. til 4. dag

3 hele dage står til rådighed til at opleve landskabet langs den travle flod med stejlt skrånende vinbjerge og de hyggelige Rhinbyer. Der vil være forskellige udflugter at vælge mellem i de 3 dage.

5. dag

Afgang fra Rüdesheim efter morgenmaden. Via Köln, Hannover og Hamborg til grænsen. Ophold ved grænsekioskerne inden turen fortsætter hjemad. 

​Friedrichstadt og Husum

Turen går til Friedrichstadt - den gamle danske by, der ligger i smukke omgivelser mellem floderne Eider, Danmarks gamle sydgrænse og Treene. Byen blev bygget i hollandsk stil, hvorfor den også kaldes Lille Amsterdam.

Kaffe på havnen i Husum.

​​​

Rügen

Tag med Fårup Rute- og Turistbusser til den tyske Østersø-ø Rügen.

Øen er med 570 km kystlinie en perle med mange smukke naturoplevelser, ligesom man finder mange attraktive badebyer. Udflugter til nationalparken Jasmund, "die drei Kaiserbäder" og vi skal en tur med "Ransender Roland".

1. dag

Afgang mod Rügen. Turen går over den gamle hansestad Lübeck, som bl.a. er kendt for marcipan. Derefter går turen til Schwerin, Mecklenburgs ældste by, med det imponerende Schwerin Slot, som ligger på en ø i Schwerin See. Til sidst går turen videre via Stralsund til Rügen.

​​

2. dag

Morgenmad på hotellet inden vi tager på udflugt på Rügen. Vi skal bl.a. se Kap Arkona på nordspidsen af øen, hvor der findes rester af den vendiske Jaromarsburg. Vi fortsætter til nationalparken Jasmund med de karakteristiske hvide kridtklinter ved Königsstuhl. Derfra til Sassnitz, hvor vi ser Europas største godsbanegård inden vi fortsætter til Prora med det imponerende store Koloss von Prora - bygget af Hitler, med 50.000 sengepladser og angiveligt verdens største hotelbyggeri. Retur til vores noget mindre hotel til aftensmad.​

3. dag

Efter morgenmaden tager vi på udflugt udenfor Rügen. Vi kører via Wolgast til Øen Usedom, som efterhånden er det østlige Tysklands svar på den eksklusive ferieø Sylt. På nordspidsen af øen finder vi Peenemünde med resterne af Hitlers raketforsøgsanlæg, hvor raketterne V1 og V2 blev udviklet. Derfra fortsætter vi langs østkysten, hvor vi besøger de gamle badebyer Bansin, Heringsdorf og Ahlbeck. Den sydøstlige del af øen Usedom er polsk. Ved grænsen er vi nødt til at efterlade bussen, og i stedet tage hestevogne ind til de polske basarer på den anden side af grænsen. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til bussen og kører retur til hotellet til aftensmad.

​4. dag

Morgenmad på hotellet, hvorefter vi kører til Göhren i den sydøstlige ende af Rügen, hvor vi stiger på damtoget "Rasender Roland". Vi kører til badebyerne Sellin og Binz, med mondæn nyrenoveret strandpromenade og smukke strandvillaer. Her får vi nogle timer på egen hånd. Vi forlader Binz sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet.

​​

5. dag

Efter morgenmad tager vi afsked med hotellet og Rügen. Vi kører til svenskerbyen Stralsund, med gammel bymur og 2 byporte bevaret fra gammel tid. Vi finder også byens vartegn Rådhuset på Alter Markt, hvor man finder Kong Gustav 2. Adolfs buste i den indre gård. Videre via nordkystens største by Rostock og Lübeck til grænsen, og derfra hjem.